writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Achterlijk conservatief België.

door verf

Mijn bruine vriend werd opgesloten in een zaal. Mijn bruine vriend moest slapen in een bed, die naast een bed stond waar een zwaar getatoeëerde man sliep. De meeste tattoo's waren hakenkruisen. De gehele nacht moest mijn bruine vriend de racistische kreten aanhoren, van een man die al 25 jaar opgesloten zat. Een bewaker zei mijn hoog intelligente bruine vriend dat teveel boeken lezen slecht is voor de hersenen. Een patiënt die in een crisis terecht kwam werd door drie HULK'S met baseball bats kalm geslagen, met een verdovend product ingespoten en naakt vastgebonden opgesloten in een kale cel. En het gebeurt nu nog in, achterlijk conservatief België. De enige arts die voor honderden patiënten beschikbaar was, werd veroordeeld voor seksueel misbruik van zijn patiënten.

P.S. Iedere patiënt kost ons 300 Euro per DAG. In België wordt dat geld weggegooid aan beton en niet gekwalificeerd personeel, in Scandinavische landen wordt geïnvesteerd in dokters, therapeuten, en zware sociale begeleiding. De gevolgen van dat beleid in België zitten 60% levenslang opgesloten, het recidivisten is 50%. In Scandinavische landen zit 5% levenslang, het recidivisten is 10% .Men weet al jaren dat het anders kan en veel goedkoper, beter voor de samenleving.

 

feedback van andere lezers

  • ivo
    Verf wat je schildert is realiteit - de onverschilligheid van de mens die enkel maar bang wordt, omdat die mensen ontmoet die hij niet kan plaatsen, waardoor niet de bekwaamheid maar de schijnbare facade de oplossingen moeten geven.

    sterk hoor
    verf: dank u, soms word ik er depresief van , maar gelukig is er de FB
    veel gr....ed
  • sabineLuypaert
    gatver zeg
    brr
    sterk gezet hoor ik voede de kwaadheid al lezend
    verf: In mei 2005 werd mijn vriend gevonden in coma. Zijn moeder die hem thuis verzorgd, krijgt maar de helft van haar uitkering, en haar huishuur werd verhoogd. Want nu is ze samen wonend.. In het verleden hebben de opeenvolgend overheden, de toestand laten verzieken. Paars is de eerste overheid die de toestand probeert te verbeteren. Waneer er weer eens een ex-minister zware kritiek geeft op het beleid van paars, kan ik de walging niet onderdrukken.
  • Theo_Roosen
    Een aanklacht die kan tellen verf. Ik heb nu al veel meegemaakt, maar deze suggestie ? is ongelooflijk sterk.
    verf: Bart Eeckhout Schreef in DM VAN 5/mei/O6 “Als de kwaliteit van een beschaving afgemeten kan worden aan de manier waarop ze haar delinquenten behandelt , dan staat het er niet goed voor in het beschaafde koninkrijk België.”
  • RolandBergeys
    een sterke stelling, Verf.
    verf: x
  • zwartkopje
    Mooie opinie, zou zo in de krant kunnen (als het van mij afhing, hihi)

    gr.

    zwartkopje
    verf: x
  • ERWEE
    Inderdaad sterk betoog. Eens naar Justitie sturen.
    Laurette heeft nog veel werk.
    verf: x
  • Ghislaine
    Ik ben voor de invoering van de doodstraf, zeker voor pedofielen en andere seksuele misdadigers. Nu leeft Dutroux als God in Frankrijk op mijne nek, iets waar ik totaal niet achter sta. Moest ik in de plaats van die boswachter geweest zijn, nou dat leefde dat onmens niet meer.
    Troost je verf, onze gevangenissen zijn haast luxehotels, in vergelijking met andere landen. Ik dacht dat het STRAF INSTELLINGEN waren. Ik zou liever zien dat het gepamper met gespuis eens stopte en de slachtoffers de gedupeerden zouden zijn en niet anders om, zoals nu het geval is.
    En dat heeft niets te maken met bruin, rood of geel, motten zijn motten zoals Belgen Belgen zijn. Zonder onderscheids des persoons, wie wat uitvreet dat niet meer door de beugel kan, moet gestraft worden, punt.
    verf: Beste wat het buitenland doet dat is hun zaak, dat de Dutroux van deze wereld levenslang gevangen zitten daar heb ik geen probleem mee, ik denk dat u het niet begrijpt de doodstraf is voor die mensen een verlossing, Als u niet wilt dat er geen geld verspild wordt dan horen zieke menen niet in gevangenissen maar die horen verpleegd te worden de MORGEN VAN 5/mei/O6......... Bart Eeckhout., “Meermaals is ons land al veroordeeld door Europese instanties allerhande voor de schabouwelijke behandeling van mentaal gestoorde delinquenten Al jaren regent het vernietigende rapporten over de vaak schrijnende en mensonterende situaties , maar ondanks talloze beloften van opeenvolgende justitieministers gebeurde er de voorbije jaren amper iets aan de situatie. Het wordt zelfs alleen maar erger “. Het ergste is iedereen weet het . Het zal uw kind , vriend maar zijn. Zoals u redeneert , schiet ze af en het probleem is opgelost , pijnlijk, eerlijk.
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .