writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

cannabis in L.

door verf

cannabis in L.
L. een stadje in Brabant, daar wonen drie groepen. Eerst zijn er diegenen die een pasage in hun leven daar op kot zitten, dan zijn er diegenen die de eerste groep lessen geven, de meeste van hen zijn er gaan wonen om te ontsnappen uit de rest van het kneuterige land, en dan zijn er de oorspronkelijke bewoners. Die hoofdzakelijk leven van die twee vorig genoemde groepen. De burgervader die landelijke bekendheid geniet voor zijn grote mond, geeft geen bal te zeggen over de twee eerst genoemde groepen. Weinig weten dat die twee eerste groepen, waneer de burgervader zijn hielen gelicht heeft, er meestal zeer intens gelachen wordt. Als hij geluk heeft dat ze hem niet totaal negeren. Hoe ik dat te weten kwam. Wel ik heb in dat Brabantse dorp mijn verlate puberteit beleefd, zeer intens, heb ik met die drie groepen samengeleefd. Een paar jaar later was er een gebeurtenis die mijn ogen deed opengaan. De cannabis bond, heeft er ooit een openbare smoor actie georganiseerd de burgervader deed niks wat mij toch zeer verbaasde want het plaatselijk orakel had over cannabis zeer duidelijke standpunten, vooral ingegeven door de plaatselijke drug fabriek die in cannabis een duchtig concurrent ziet. Opeens begreep ik het al die kinderen uit ons corrupte landje die daar het geld verteerden mocht niks in de weg gelegd worden. Buiten wat knarsetanden in een hoekje, van zijn bruiloft taart uitziend gebouw, waar de burgervader zijn zaakjes regelt, gebeurde er niks. In de rest van het land gingen de folteringen van, bruin, armen, en creatieveilingen, verder. De cannabis bond is een tijdje later vernietigd met verenigde krachten. Samen met wat wel eens een zwarte partij wordt genoemd. Het zo geroemde cordon was er opeens niet meer.

 

feedback van andere lezers

  • ivo
    je verft er mooi op los en laat ons een andere wereld zien.
    verf: de wereld is groot
  • aquaangel
    bruilofttaart is denk ik één woordje..
    en cannabis is vies doe mij maar een puntje
    van de taart dan

    x
    verf: wat men niet kent waardeert men niet
  • SabineLuypaert
    khoor bij geen een van die groepen vrees ik maar (smile) kheb het wel verenigd gelezen,...brrr foltering
    verf: Psychiatrische patiënten, worden bewaakt, merk op, ze worden bewaakt, niet verzorgd. Door bewakers die 3 weken opleiding hebben gehad. Meermaals is ons land al veroordeeld door Europese instanties allerhande voor de schabouwelijke behandeling van mentaal gestoorde delinquenten. Al jaren regent het vernietigende rapporten over de vaak schrijnende en mensonterende situaties, maar ondanks talloze beloften van opeenvolgende justitieministers gebeurde er de voorbije jaren amper iets aan de situatie. Het wordt zelfs alleen maar erger. Volgens de recente cijfers zouden meer dan 1.000 geesteszieken in een gewone gevangenis opgesloten zitten, een triestig record.

    De enigen die er nu werk van maken is paars, zij kunnen de puinhoop opkuisen, die de vorige regeringen hebben achter gelaten. Een voormalig justitie minister die nu in de oppositie zit geeft regelmatig kritiek, op het werk dat hij had moeten doe. Walgelijk vind ik het. Respect roept hij. Walgelijk.
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .