writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

O zalige nacht!

door lilKim


Mijn vermoeide lichaam drukt zwaar op de matras. Een zacht briesje zorgt voor verkoeling tijdens deze zwoele zomernacht. Ik kan de tuin ruiken door de openstaande ramen. De stilte doet me ontspannen, mijn ledematen verlammen. Ik voel twee poten zachtjes in mijn buik duwen en even later ligt de kat in mijn schoot. Gedachteloos woel ik met mijn hand door zijn dikke, zachte vacht. Algauw wordt de stilte van de nacht verdrongen door zijn ronkende ademhaling. Alles om me heen ebt weg en ik val in een lichte slaap.

Bij de derde slag van de kerkklok schrik ik wakker. Eventjes ben ik verward. Het op- en neergaan onder mijn handen herinnert me aan Tommetje op mijn schoot. Het dutje heeft me deugd gedaan en ik verleg mijn hoofd, op zoek naar meer. Deze keer lukt het me echter niet om me van de wereld los te maken. In plaats van weg te doezelen, speelt de film van de voorbije dag zich achter mijn gesloten oogleden af. Uit ervaring weet ik dat dit wel eens een lange nacht kan worden. Gelaten leg ik me erbij neer en laat mijn gedachten de vrije loop.
In mijn schoot rekt de kat zich uit en zet zich in beweging. Langzaam wandelt hij via mijn buik naar mijn borstkas, onderweg lustig mijn organen masserend met zijn poten. Na enkele pirouettes ploft hij neer, met zijn kop tussen mijn borsten en zijn poten ter hoogte van mijn knieën. Enkele minuten later slaapt hij alweer. Een zucht ontsnapt me zonder nadenken. Míjn pogingen om de slaap te vatten worden verdrongen door het gemaal in mijn hoofd. Zelfs een deuntje neuriën helpt niet. Ik kijk naar het zwart van mijn gesloten oogleden en vraag me af of ik vannacht nog slaap zal krijgen. Ik verleg mezelf een beetje en begraaf mijn hoofd diep in het kussen. Ok, laat de slaap tot mij komen!

'Het lukt!' De vreugdekreet schiet door me heen als een elektriciteitsstoot. Datzelfde moment dringt het geluid van de bovenverdieping tot me door: Piep, piep. Bij de derde piep schiet Tommetjes hoofd omhoog, de oren gespitst, ogen wijd open. Eén seconde later loopt hij de slaapkamer rond, zijn vragende blik op het plafond gericht. Gespannen luister ik mee. Naast het gepiep meen ik ook gehijg te herkennen en then it hits me: de buren spelen een nachtspel. Ik voel een giechel in me opborrelen, een gevoel dat nog versterkt wordt als ik de kat verwonderd zie ronddwalen. Stommetje toch!
Ineens verstomt het geluid een verdieping hoger. Tommetje en ik reageren verbaasd: is this the end? Hoe kan dat nu?! Het had allemaal maar een opwarmertje geleken. Afwachtend kijken we naar het plafond, de stilte houdt echter aan. Na enkele minuten lijkt de kat te beseffen dat het spelletje over is. Hij komt weer mijn richting uit en springt op het bed. Op het moment dat zijn voorpoten het deken raken, klinkt er een langgerekte piep. De kat schuift van het bed en begint aan een nieuwe rondgang van de slaapkamer, op zoek naar het geluid.
Boven onze hoofden volgen de pieps elkaar steeds sneller en harder op, net als het gehijg. De kat kijkt me vragend aan en kruipt mee onder de dekens. Samen richten we onze blik op het plafond. We voelen de spanning stijgen: het hoogtepunt nadert en wordt enkele seconden later bevestigd door een langgerekte oerkreet. Daarna volgt de stilte.
Hierbeneden weerklinken voetstappen in de gang. Mijn vriend komt eraan… Een idee flitst door mijn hoofd…

 

feedback van andere lezers

  • sinneskyn
    Mooi geschreven lilKim, met een ...schitterend open einde......komt er nog een vervolg? sinneskyngroetjes hil
    lilKim: De rest laat ik aan je verbeelding over.
    Greetz
  • maridava
    Zeer goed geschreven, maar ik mis toch een climax in het verhaal.
    Succes
    Maridava
  • Vansion
    je schrijft goed. vlot leesbaar.
    Wanneer komt er nog iets ?
    lilKim: Bedankt.
    Ik hoop snel weer iets te kunnen posten. Het zijn nogal drukke weken geweest
    Groetjes, lilKim
  • VickyLievens
    mooi neer gepend
    heel goed einde
    groetjes vicky
    lilKim: Dat doet me deugd te horen, het einde vind ik altijd het moeilijkst.
    Groetjes
  • geertje
    dat open einde...dat doet het hem voor mij !
    prachtig verhaal waarin je geen verlegenheid kent om (de) dingen bij naam te noemen.
    uitstekend

    greetz, geertje
    lilKim: Dank je, geertje. Het einde mag je naar eigen believen invullen :)
    Groetjes, lilKim
  • Rakker
    Zeer vlot geschreven. Goede beschrijving van de kat die bij je komt liggen, mooi!
    Groetjes,
    Anne
    lilKim: Bedankt voor je fb.
    Greetz,
    lilKim
  • RolandBergeys
    Mooie beelden, knap verwoord.
    lilKim: Dank voor de reactie.
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .