writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Aard verwarring.

door verf

Was het vandaag, schoon weer ? U, beste lezer zal het wel al bemerkt hebben dat de zomers in ons schone Vlaanderen land de laatste tijd. wel wat warmer geworden zijn. In tegenstelling tot de zomers die ik als kind mocht meemalen. Een koude natte gure zomer was in mijn jeugd de meest gevreesde, maar de meest voorkomende. Tot ik jaren geleden ergens las dat er in een stad waar veel bruinkool werd verbrand de temperaturen hoger waren dan in de rest van het land. Vanaf dan ben ik beginnen stoken, tonnen bruinkool zijn door mijn schouw gegaan. Bij de eerste tekenen van guur weer stak ik de kachel aan en het was gezellig. In het voor en na jaar stookte ik zelfs met de vensters op een kier. Was ik graag gezien in de buurt, bij iedere brok bruinkool die in mijn kachel verdween steeg de gezelligheid, voor mij en mijn talrijke invites, als ze al niet naar het zuiden gevlucht waren wegens de kou. Vanaf nu kan geheel Vlaanderen meegenieten van mijn pionierswerk. Een complimentje is hier wel op zijn plaats dacht ik zo, spaar uw lof niet. Ik heb het verdiend. Zelfs mijn buren, profiteren mee. U weet wel plattelands bewoners die zelfs Brussel niet weten liggen, ze kennen Brussel alleen als boeman want van daar komen al die gepeperde rekeningen, die ze dan met veel zweet betalen. De kinderen van mijn buurman rijden met een vloot 4X4's, en werken bij de milieu dienst van ons stadje, anderen werken bij bezitters van de groene vinger tuinen, die rond de talrijke fermettes gedrapeerd zijn. In ons schoon Vlaanderen land.

 

feedback van andere lezers

  • ivo
    was het schoon weer vandaag? ik heb er niets van gemerkt, zoals vaak, zat ik binnen in een huis dat verduisterd voor wat buiten gebeurt, mijn dringende werk zat te doen.
    De opwarming van de aarde is een intelectuele zaak, want wie begint, moet bezinnen met wat hij begint, iets wat de intelectuelen hebben verzaakt en hierdoor zitten wij er nu er mee in onze maag.

    Als de zee zal stijgen tot het niveau van weleer, dan is zeebrugge terug Noordzee en ligt Brugge terug aan zee.

    verf: Dan is er nog hoop voor de Bruggelingen . hi hi
    groeten
    ed
  • RolandBergeys
    een leuk, interessant stukje, Verf
    verf: dank u
  • Ghislaine
    Leuk, al stikt het weer van de blunders verf!
    verf: ik weet het er is nog veel werk
    gr...ed
  • backie
    Sorry hoor Ivo, maar als jij ieder ieder verhaaltje van verf ongeloofkijk magnifiek vind, dan moet ik dat tegenspreken. Er is absoluut niets geniaals aan. Zo schrijf ik er duizend, alleen al uit eigen ervaring. Ofwel heb jij zijn ervaringen gemist in jouw leven, of je hoopt zulke dingen nog mee te maken in je leven. En moest ik al de dingen al meegemaakt hebben, dan nog zou ik het tenminste kunnen schijven zonder schrijffouten. Dus ik weet absoluut niet waarop je uw feedback baseert: stijl(nul), schrijffouten( nul), levenswijsheid(nul), mouwvagerij(tien).
    verf: bedankt voor uw mening
    zoals u zelf zegt
    "Ik voel me dan ook niet echt een dichter, meer een kwakzalver in de letteronkunde. Ik heb wel echt respect voor iedereen die het geschreven of getypt woord gebruikt om anderen een emotie te laten ervaren. Want dat is voor mij ook het belangrijkste, zowel als lezer of schrijver. "
    dat u mij geniaal noemt is een eer
    groejes
    verf
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .