writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Gretta's carrière move

door Gaya

Gretta's carričre move

'Neem die telefoon op!' briest meneer Bevelaar. Gretta pakt snel de hoorn van het toestel en kijkt de man voor haar met vragende ogen aan.
'Nee, niet nu!' Als hij gaat natuurlijk. Je laat die telefoon veel te lang overgaan. Klanten mogen niet wachten, hoor je. Daarom zit jij hier, dus, doe je werk…
'Oh, ik dacht dat u mij iets over de telefoon wilde uitleggen, meneer.' Ze legt de hoorn terug op het toestel en kijkt haar baas aan. Onwillekeurig trekken haar ogen naar het vette, zijwaarts gekamde, geel grijze haar op het gezwollen hoofd van haar baas. Voor de zoveelste keer deze week vraagt de twintig jarige Gretta zich af, waarom sommige mannen toch denken zo hun kaalheid te kunnen verbergen. Haar ogen zakken af en blijven hangen op het overhellend nekvel waaronder een grijs blauw gestreepte stropdas, met boord en al, verscholen zit. Het vel drilt bij iedere beweging die de man maakt. Het doet haar toch zo denken aan het bovenste laagje van de koude jus bij haar oma thuis. Gegeneerd over haar gedachtegang, wipt Gretta van haar bureaustoel op en trekt aan het steeds opkruipend niemendalletje dat gespannen rond haar middel en billen zit en neemt weer plaats op haar stoel. Ze slaat haar benen voorzichtig over elkaar en voorkomt zo dat het korte rokje opnieuw opkruipt. Nu is het meneer Bevelaar die kijkt en zwijgt.
'Representatief zijn valt niet mee hoor, meneer.' Gretta kijkt haar baas glimlachend aan. Deze opent zijn mond, om deze direct weer te sluiten.
' U wilde nog wat zeggen, meneer?'
Ruim een week werkt ze hier nu, op een heus advocatenkantoor, weliswaar een klein kantoor, maar toch. Bij de supermarkt had ze het nu wel gezien. Oké, de vakantie periode had haar een handje geholpen. Het aantal ingeschreven en beschikbare mensen bij het uitzendbureau was gering, dan wel nul. En meneer Bevelaar zat dringend verlegen nadat haar voorgangster vrij plotseling vertrokken was. Het fijne wist ze daar niet van. Vol zelfvertrouwen had ze de vrouw van het uitzendbureau weten te overtuigen dat deze job voor haar geknipt was en alles te leren was. Ja, ze had geboft.
'Hoe lang ben je nu al met die brief bezig?' vraagt het gezwollen hoofd dat nog steeds voor haar bureau staat.
' Geen idee, meneer Bevelaar, ik heb niet op de klok gekeken toen ik begon.'
…'Ik heb je die brief na de koffiepauze gegeven, Gretta en het is inmiddels over twaalven.' Zijn neusvleugels veren op en weer terug. Gretta staart naar de overmatig behaard ingangen.
'Wat zit je me nu aan te staren! Typ door! Eén hele morgen om een simpele brief te typen, het is godgeklaagd. En vergeet niet dat straks de directeur van Earl and King op bezoek komt. Jij zorgt voor koffie? En denk erom, deze keer zonder voetbad graag.' Bijt hij haar toe. Mopperend verlaat hij de receptie en keert terug naar zijn eigen kantoor aan de overkant van de gang. Gretta, met twee wijsvingers verwoed tikkend achterlatend.
Een dik uur later, haar brief nog steeds niet af, klinkt opnieuw een bars stemgeluid achter haar, nu in het Engels.
'Good morning, my name is King, and I have an appointment with mister Bevelaar.' Gretta keert zich met een ruk om van haar toetsenbord…Het bezoek, ze weet het meteen.
'Yesss,' sist ze zachtjes tussen haar tanden door. Nu moet ze goed haar best doen. Ze zal meneer Bevelaar eens laten zien wat ze allemaal in huis heeft.
'Good morning, mister.' Ze knikt beleefd naar de man. I shall call mister Bevelaar and tell him that you are here. Zo, dat Engels ging best lekker. Met een puntig roze gelakte vinger drukt ze met een sierlijk gebaar op de intercomknop en roept, terwijl ze haar dik gestifte lippen tegen het mondstuk van de microfoon drukt:
'Uw afspraak is gearriveerd, meneer Bevelaar, mister King staat voor u bij de receptie.'
'Ik kom eraan, Gretta, vraag maar of meneer koffie wil.'
'Zal ik doen, meneer.' Ze laat opnieuw met een sierlijke zwaai haar vinger omhoog komen van de intercomknop.
'One moment please, mister Bevelaar is coming soon. Do you want something to drink, sir?'
'Yes please, a cup of thea please.' Gretta knikt met haar hoofd en loopt heupwiegend naar het keukentje aan het eind van de gang. In een mum van tijd keert ze terug in de hal met thee, waar mister King inmiddels plaats heeft genomen.
' A nice cup of thee, sir.'
' Thank you, thank you…' De man kijkt Gretta aan en vraagt,
' Tell me. Do you have a bathroom?'
' Een badkamer?' Achter haar hoort ze de deur van Bevelaar opengaan. Nu oppassen, Dit gaat haar moment worden, ha!
' A bathroom, sir?' Ze kijkt om naar meneer Bevelaar en roept luid, zodat beide heren haar goed kunnen verstaan.
'No, we don't have a bathroom, sir, we only have a toilet. Ze kijkt om naar meneer Bevelaar. Deze kijkt echter bozer dan ooit en bijt haar toe,
'Ga ogenblikkelijk aan je werk en waag het niet mij vandaag nog lastig te vallen.'
'Hij had toch ook thuis kunnen douchen?' roept Gretta vertwijfeld. Maar als ze ziet dat meneer zijn ogen zich vernauwen tot kleine spleetjes, zijn neusvleugels opnieuw openklappen en zij voor de tweede keer die dag zijn behaarde ingangen mag inkijken, trekt ze haar rok recht en loopt met opgeheven hoofd terug naar haar werkplek.




 

feedback van andere lezers

  • remy
    Mooi verhaal weer, Karin.
    Gaya: Thanx again!!!

    Gr.
  • cehadebe
    Heerlijk verhaal, of ik erbíj zat:)
    Gaya: Fijn, dankje voor het lezen weer!

    Gr!
  • Mistaker
    Heel graag gelezen, leuk!
    Een ex-vriend van me noemde me Gretta omdat hij Greta te 'boers' vond, en dat terwijl ik uit Rotterdam kom en hij uit een dorp in Friesland...

    Groet,
    Greta
    Gaya: Tja dat krijg je als je hoog woont :):) kriegst et ek heeg inne holle jer :):):):):):):)
  • erinneke
    super leuk verhaal!!
    Gaya: Veel dank voor het lezen en je complimentje :)

    H.gr. (K@rin) Gaya
  • muis
    fun fun fun:)
    groetjes
    Gaya: Dank voor het lezen, Muis

    H.gr. K@rin
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .