writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

De ziel van het kind part 1

door verf





Wie kent nog Melchior, niet een van de drie koningen, die straks weer menig winkel zal sieren. Nee, Melchior Watelet de stamvader van een Waalse politieke dynasties. Dit genie van Walonie verplichte de politie, iedere ontdekking, van iemant met en joint, te registereren. Een idee dat de huidige reders van de ziel van het kind hebben overgenomen. Het resultaat was dat iedere flik druk bezig was joint rokers te ambeteren. Een ander resultaat; in de gevangenisen barsten gevangenen uit de tralies. Het genie deed dan zijn geniale zet hij liet Marc Dutroux los. Kunt u het u eens voorstellen al de flikken die al die arme en bruin mensen die een jointje lusten, opgejaagd door de straten. De welstelende kindjes van corrupte kleinburgerij hebben er geen last van. Zij plaatsten hun bestellingen bij hun arme en bruine vrienden, die opgejaagd worden.



In de straat reed langzaam een bestelwagen voorbij. Kennelijk een hardwerkende thuis klusser. Zou u daar geen voorbeeld willen aan nemen zei de overheidsdienst aan die opgejaagde arme en bruin.



In de straat reed langzaam en bestelautootje voorbij de chauffeur speurend.

Aan de overheidsambtenaren zegt de man 'ik heb daar enkele, hoogstwaarschijnlijk criminele jongere gezien ze zijn bruin en ze lopen niet in merkkledij, ze zien er slonzig uit als daar geen drugs mee gemoeit zijn …..

Waarna de ambtenaareen de achtervolging in zetten


In de straat reed een bestelautootje voorbij.

De straat is leeg allen en frêle meisje loopt daar alleen, soms komt door de straat met gillend sirenes een overheidwagen voorbij.

Op jointjes jacht.



De bestelwagen stopt naast het frêle meisje nodigt haar uit want in die straat is het gevaarlijk zegt die man in werkoveral.

Een hardwerkende bink die de frêle meisjes zal beschermen tegen die bruin en vuile gevaarlijke druggebruikers.

De man in het,lichtjes gedeukt, bestelwagentje zwaait naar de overheidsdienaar die een armen bruin staan uit te kleden, om te zoeken naar die gevaarlijke drugs. De overheidsambtenaar knikt de chauffeur minzaam toe.

Die hardwerkende man helpt ons ten minste hij beschermt die frêle meisjes.

Het is geweten dat die hardwerkende man nooit of te nimmer drugs gebruikt een gezonde hardwerkende drugs vrije man , zeer sportief.



Een paar jaar later werd België wereld beroemd.

Het genie werd benoemt als Europees rechter.





 

feedback van andere lezers

  • fenk
    Je hebt altijd wel iets te vertellen, dat vind ik belangrijk in een tekst. Bovendien durf je een mening te hebben en uit te dragen. So far so good. Toch twee opmerkingen:
    1) Ik vermoed dat de taal (en spelling ihb) ondergeschikt zijn aan je boodschap, maar ik ben overtuigd dat je meer mensen bereikt als je meer op de taal let. Ik ben zelf geen deskundige, maar als het je boeit, wil ik wel bijvoorbeeld deze tekst eens "corrigeren" (hopelijk kom ik nu niet te schoolmeesterachtig over).

    2) De logica van uw argumentatie kan ik niet helemaal volgen. Ik ga helemaal akkoord dat Melchior W. zich belachelijk gemaakt heeft met zijn heksenjacht tegen jointjes. Maar dit kan toch niet de oorzaak zijn van het ontstaan van het fenomeen Dutroux?

    take care Ed
    verf: Inderdaad. Maar de drooglegging in Amerika heeft voor veel maffia kapitaal gezorgd. Veel en hebben in Belgi? er voor gewaarschuwd dat die maatregel justitie zou doen dichtslibben. Wat gebeurd is.
    In Amerika zorgde het voor enorme corruptie bij de overheidsdiensten . Als hier Jantje de zoon van een rechter, een confortabel jobke krijgt waneer hij nergens nog werk vind omdat hij verslaaft is en agressief wordt . En den armen en den bruin gefolterd en vermoord worden. Hoe noemt u dat dan? Trouwens 40 jaar war on drugs hebben heeft geen vermindering in het aantal gebruikers opgeleverd het is zelfs niet moelijker om er aan te geraak en. Het heeft wel al veel slachtoffers ge?ist . En tegenwoordig is in ieder dorp wel een uiligaal verkoopaspunt . De hardere repressie zorgt er soms voor dat een soft drug zoals cannabis moeilijker verkrijgbaar is een hoop gedroogde bladeren is makelijk opspoorbaar . Zodat sommigen wel eens het hardere spul uitprobeer en. Met alle gevolgen.

    Wat de verbetering van mjn tekst betreft, dank u als u dat zou willen doen
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .