writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Charlotte

door mistral

Ze begroette me uitbundig, een glimlach van oor tot oor.

Het pakje werd van cadeauverpakking ontdaan en de blik in haar ogen sprak boekdelen. Dit was echt wat ze wou, ze zou het koesteren, dat zag ik. Ze liep opgewekt lachend naar het salon waar ze voor de haard op een dierenhuid ging zitten en me liefdevol aankeek.

Toen Icy de hond, me met zijn hele massa witte pels een welkomstlik aanbood, voelde ik me weer helemaal thuis.

Samen dronken we wat, zij een plat watertje in een stijlvol flesje en ik eentje uit een welbekende groene fles die nooit op een tafel mag ontbreken. Het was gezellig zo met ons tweetjes, ze nam haar groene leesbril en bladerde door een weekblad. Hij stond haar grappig zo op het puntje van haar neus, ze kreeg er zowaar een intellectuele look bij. De bril werd weggelegd en haar cadeau kreeg weer de volle aandacht.
Toen ik het voor haar uitkoos wist ik wel dat ze er gek van zou zijn, het was dan ook zo'n perfecte creatie met een paar nuttige accessoires erbij, echt iets voor haar.

We lazen nog wat, ik keek over haar schouder mee en vond alles interessant waar haar aandacht bleef hangen. Ze werd moe, ik zag het, dan draaide ze haar blonde haren met haar vingers tot krulletjes, dat was altijd al een duidelijk signaal.

Haar cadeautje nam ze beslist mee boven, het babypopje lag in haar armpjes en het vertrouwde oudere beertje, ja, dat eiste zijn verworven plaats op in haar bedje.

Ik sloot de overgordijnen en sloop na een laatste kusje, zachtjes haar kamer uit.




8 december 2007

 

feedback van andere lezers

  • SabineLuypaert
    oma helemaal vertederd en softwarm genietend (smile) ik zie het zo voor me
    het gevoel stroom hier zo binnen zie
    mistral: ik kon het niet laten als ik gisterenavond thuis kwam hier een klein verslagje van te posten ... ik stroomde idd ook helemaal over van tederheid voor dit ??njarig schatje. Toen ze die bril op haar neus wou lag ik wel minutenlang in een deuk! zo een ernstig gezichtje en dan maar lezen ;)))
    dank je om er ook van te genieten Sabolleke!
  • togu_hang
    teder gevoel mooi neergezet; graag gelezen mistral
    groetjes
    mistral: doet me plezier dat je er ook van genoten hebt Ronald ;)
  • jbrouns
    Lief, wat ik vooral leuk vind is dat ik pas bij het babypopje begreep dat het om een kindje gaat, grts.
    mistral: ha! missie gelukt! want dat was de bedoeling, dank je hoor!
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .