writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Het verzwakte geslacht (of waarom mannen geen vrouwen meer de baas kunnen)

door pisatelj

Het mannelijke geslacht is verward en weet niet meer wat van hen verlangd wordt. Meisjes zijn kieskeuriger geworden dan jongens. Jongens bang, onzeker en vol stress, gebukt onder prestatiedruk. Van meisjes wordt niks meer verwacht; zij laten het allemaal op zich afkomen, de jongens -schijtluizen eerste klas in hun ogen- moeten de stappen zetten, meisjes geven hun - en dan mag je al heel dankbaar zijn- hoogstens de kans een move te maken.



Je mag deuren voor hen openhouden, maar ook niet te veel, je mag een gevoelige kant hebben, maar softies geven hun braakneigingen. Je bent beter gespierd, maar een wasbord is er dan weer te veel aan, want dan ben je rijp voor een carrière in de gay porn. Je hebt beter een rebelse kant, want anders ben je maar gewoon. Je moet ze aan het lachen brengen, maar niet verwachten dat ze jou ooit aan het lachen brengen, want van zichzelf vinden ze meestal dat grapjes maken hen niet ligt, soms terecht, soms ook niet terecht. Ze krijgen graag veel aandacht, maar je moet niet overdrijven, want dan verstik je hen. Als je voortdurend hun schoonheid bezingt, verlies je je geloofwaardigheid. Als je nooit zegt dat je hen knap vindt, gaan ze er vanuit dat je geen bal meer om hen geeft.



Als je hen mondeling of schriftelijk op de hoogte brengt van eventuele ontluikende gevoelens, gaan ze je prompt straal negeren, want ze willen je niet kwetsen of het verkeerde idee geven. (Alsof genegeerd worden niet kwetst. Zwijgen is juist de zwaarst treffende vorm van minachting.) Geflatteerd zijn ze echter wel, maar dat zal jij nooit weten. De grote Cassanova zei al: "Wie een vrouw zijn liefde in woorden bekent is een domoor". Als je te duidelijk bent over je romantische intenties neem je de spanning weg en is het voor hen uit met de pret. Ze blijven liever in het ongewisse en mogen graag dromen en gissen ' zou hij of zou hij niet?' Vertel je hen rechtuit dat je hen ziet zitten, dan bewijs je meteen dat je geen snars gesnopen hebt over hoe de vrouwelijke natuur in elkaar zit.



Ze dromen van de prins op het witte paard. Dus gelieve: minstens een kop groter te zijn dan hen, breed te zijn in de schouders en smal in de heupen, af en toe een traan weg te pinken bij een filmeinde, maar niet om de haverklap in snikken uit te barsten. Je moet tevens gevoel voor ritme hebben en dat ook durven etaleren, je vliegt een bank vooruit als je een instrument bespeelt, er grote ambities op nahoudt en je leven vooral niet om hen laat draaien- och, ze vinden zichzelf zo nietig. Qua belangrijkheid kom je op jouw beurt na hun eigen ego, na hun studies, na hun thesis, na hun ouders, na de rest van de familie, na de huisdieren, na de vriendinnen, na hun favoriete televisieprogramma's en na andere hobby's. Je moet heel aandachtig zijn en alles onthouden wat ze zeggen. Van wat jij zegt, onthouden ze alleen de zaken die hen direct aanbelangen. Als je wat te klagen hebt, ben je zo vervangen. Als je aan al deze eisen voldoet, riskeer je alsnog vervangen te worden door een regelrechte klootzak. Een klootzak waartoe ze zich onweerstaanbaar aangetrokken voelen zonder zelf te kunnen zeggen waarom dat zo is. Mogelijk wensen zij de klootzak te veranderen in een lieverd, want dan zijn ze overtuigd dat ze heel wat in hun mars hebben. De voormalige klootzak verlaten ze dan, want die beïnvloedbare softie moeten ze niet meer. Als je dit denkt op te lossen door zelf de klootzak uit te hangen, moet je al snel concluderen dat het klootzak zijn je helemaal niet ligt en je je op zo mogelijk nog gladder ijs begeeft.

Wat ze willen kunnen ze je nooit expliciet mededelen, want zo zijn ze nu éénmaal niet opgevoed. Als ze je vragen of jij goed ligt, kan je er donder op zeggen dat ze alleen maar willen zeggen dat zij niet goed liggen. Als ze vragen of je arm slaapt, willen ze alleen maar zeggen dat je die van onder hun rug dient te trekken, omdat het hùn stoort. Als je te veel om hen gaat geven, nemen ze meteen afstand, want dan krijgen ze het benauwd.

Heb je een boel aanbidsters, dan word je opeens wel heel interessant, want als je dan voor hen kiest, voelen ze zich uitverkoren. Elke vrouw voelt zich stiekem beter dan gelijk welke andere vrouw ter wereld en ziet dat liefst ook zo vaak en zo duidelijk mogelijk bewezen. Een van hun favoriete vragen luidt dan ook als volgt: "Wat heeft zij dat ik niet heb?" Als je hen de eeuwige concurrentiestrijd met hun dierbare vriendinnen kunt laten winnen ben je de held.

Ze worden graag een beetje gedomineerd en vinden het best als jij beslist, want dat vinden ze 'heet' en dat maakt het er voor hen een stuk makkelijker op. Schenk wel aandacht aan de subtiele hints die ze graag rondstrooien, maar de eindverantwoordelijkheid heb jij. Als ze in jouw plaats dienen te beslissen, ga je het niet lang trekken.



We zouden nog een eindje door kunnen gaan aangaande dit onderwerp, een onderwerp dat voorzeker een vaste stek bekleedt in de top drie van onze lievelingsonderwerpen, maar we gaan niet al onze bevindingen, die wij ten koste van de levensvatbaarheid van ons hart en zenuwstelsel hebben opgedaan, gratis te grabbel gooien. Smukt u uw leven zelf op en maakt een vrouwlijke medemens het hof. Er is niets zo spannend, dat zal u zo weten te bevestigen. U zal uzelf ontdekken, eerlijk waar, en als je 't spel volgens de regels speelt, sla je misschien je toekomstige echtgenote aan de haak. Tenzij u het 'geluk' hebt één van die onverklaarbaar aantrekkelijke klootzakken te zijn, want dan heeft u ze maar uit te kiezen en kan u dit artikel rustig overslaan. Let wel: vrouwen vallen doorgaans maar voor klootzakken tot hun veertigste of zo, gezien ze tegen die leeftijd enige zelfwaarde ontwikkeld hebben, gekoppeld aan meer realisme op tal van andere vlakken.



Tot slot: women are a lot nicer when you're not trying to seduce them. Trouwens, als 'het klikt' gaat het allemaal vanzelf. Vrouwen komen heus niet van een andere planeet en als je er gewoon mee babbelt - er van uitgaande dat je oprecht geïnteresseerd bent in de dame van je keuze- zonder meteen al aan meer te denken- kom je al een heel stuk verder. Als troost: ze - enige hellevegen niet te na gesproken- zijn al die moeite (inclusief de moeite die het kost om niet te veel je best te doen) gelukkig wel waard en wat heb je uiteindelijk aan geluk dat je zo maar in de schoot geworpen wordt?

 

feedback van andere lezers

  • SabineLuypaert
    wat een zalig stukje :o (en ik schaam me niet een vrouwke te zijn) maar verdenk je er wel van dat boek (hoe vrouwen denken en kneden' gelezen te hebben hahah. En nu denk ik :-d als je dit allemaal weet, kan het toch geen probleem zijn (wink) pske: niet alle dames vallen op klootzakken tot hun veertigste zenne, ik kan groot zeggen dat ik dat nooit gedaan heb, (smile), zoals ik al schreef, zalig stukje, moogt er nog zo on line zwieren (lacht met peerkes reactie, die is ook zalig)
    pisatelj: Idd, de reactie van Peerke is echt leuk. Ik heb dat boek niet gelezen, het is gebaseerd op eigen ervaringen en conversaties met vrouwen (zowel gewone vriendinnen als lieven)

    Maar dat wil niet zeggen dat ik die titel ondertussen niet genoteerd heb, om dat boek alsnog te lezen ;-)
  • Peerke
    Ik laat mijn vrouw elka dag trouw twee keer uit.
    Daarna mag ze het eten klaarmaken en tenslotte mij.
    pisatelj: Een methode die ik in overweging zal nemen. Merci voor de reactie!
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .