writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

one-night stand met Braziliaanse straatmuzikant (6)

door pisatelj

De leider -voelde ik instinctief aan- knikte kort naar hem als bedanking voor zijn applaus. Gespikkeld Kuitbeen -zijn indianennaam stelde ik mij voor- schoot meteen drie meter naar voren en schudde hem de hand. De overijverige jongleur vroeg waar ze vandaan kwamen. De leider zei dat hij van Mexico -al eentje goed geraden - afkomstig was en dat de twee anderen respectievelijk uit Brazilië en Portugal kwamen.

De jongleur brabbelde daarna iets dat geloof ik voor Portugees moest doorgaan, waarop het drietal een beetje onwennig knikte ter bevestiging en de jamsessie terug aanving. De jongleur dook naar zijn ballen - de rubberen- en hervatte ook zijn act. Je hebt zo van die mensen die geen sociale radar schijnen te hebben, of althans moedwillig blind zijn voor de signalen ervan.

De rest van het publiek bestond uit een kleine dikbuikige Mexicaan -ik had geen idee dat Mexico zo oververtegenwoordigd was in mijn buurt - te oordelen naar het shirt van de Mexicaanse nationale ploeg dat hij fier droeg.

Die fascinatie voor voetbaltruitjes snapte ik niet. Nog veel minder snapte ik waarom corpulente jongemannen als hij, bij warm weer de eindjes van hun shirt aan elkaar knoopten zodat heel hun buik zichtbaar werd. Werkt dat dan werkelijk zo verkoelend? Of krijgen ze daar voor betaald door brouwerijen? Drink beer, it's sexy to be fat??

Zijn vrouw stond naast hem, zo'n typisch Mexicaans vrouwtje -tenminste zij beantwoorde aan MIJN typische voorstelling van een Mexicaanse-en staarde met een beate glimlach om mond, net botoxlippen, maar dan echt. Ik probeerde mij voor te stellen hoe die tot coïtus in staat waren. Misschien op zijn hondjes, als hij zijn buik op haar rug tilde. Had ze daarom zo'n kromme rug? Ik schudde met mijn hoofd, ik kreeg het beeld van de copulerende Mexicaantjes net iets te afgelijnd voor ogen.

 

feedback van andere lezers

  • sproet
    ondanks dat het sfeerbeschrijvend is, heb ik toch gevoel van beweging en daardoor blijft het boeien. de bijna non-verbale interacties staan mooi in de verf. ik klink als een professor, maar dan zonder diploma.
    liefs, sproet
    pisatelj: een groot geluk dat je geen prof literatuur bent, anders schreef je nu niets dat mij kon boeien :-)

    proffen literatuur zijn als eunuchen, ze weten hoe het moet, ze zien het elke dag, maar ze kunnen het zelf niet

    Piscean kiss to Scorpio girl,

    William
  • Liesje
    schaterlach door dat laatste beeld...
    ik zie het hier ook al voor ogen :-)
    pisatelj: merci :-) :-) :-)
  • Mistaker
    Ik kan niet tegen panfluitende straatmuzikanten, ik haat dat instrument! Maar dit geheel terzijde, ik heb dit weer met genoegen gelezen.

    G
    pisatelj: dank u zeer,

    ik vind SOMMIGE straatmuzikanten wel iets hebben, in het park zitten nu vaak muzikanten die wat zitten te oefenen niet om op te vallen of geld te verdienen, dat kan ik wel smaken zo,

    groeten,

    Pisatelj
  • Klaver4
    Leest wederom vlot, vooral eerste strofe.
    Ik zie ze zo voor mij staan, de verplichte loners, overijverige drang om lekker oppervlakkig te socializen, liefst in een ander continent...
    maar toch paar psjes:
    waarop de het drietal een beetje... ?
    waarom corpulente jongemannen als hij bij warm ...?
    tenminste zij beantwoorden aan MIJN...?
    nie van u gewoon! ;o)
    gr
    k4
    pisatelj: oppervlakkig socializen en poseurysm, als ik dat -met blijvend letsel als gevolg- in het gezicht van de overtreders mag gooien, vang ik iets nuttig aan met dat schrijven van me

    Hartelijk dank voor de ps-jes

    apprecieer ik

    Groeten

    Pisatelj
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .