writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

pijnlijk samentrekkende ballen (8)

door pisatelj

Een blik op het grasveld vertelde genoeg. De leider had een flinke trap op zijn slaap gekregen van zijn groepslid. Trouble in paradise of een ongelukje? Een ongelukje. De Braziliaan van het gezelschap, die mij meer eerst meer aan een Azteek had doen denken, zat gehurkt naast zijn maat en liet het verontschuldigen regenen. De indiaan lachte nog harder dan tevoren en al even overdreven, want wat was er uiteindelijk grappig?

De leider trok met een pijnlijke grimas en een groene glimlach zijn zebramuts van zijn kop. Wist ik meteen waarom hij die überhaupt droeg in dit savanneweertje. Hij was zo kaal als kaal kan zijn. Net een toverbol die van kleur veranderde als je er op zoog. Ik stelde me voor dat er een reus langs kwam, het hoofdje van de leider afvees en in zijn kolossentronie propte. Niets van dat natuurlijk.

Mijn blik viel echter op groepslid twee. Hij glimlachte de glimlach van schuldbewustheid en hielp zijn frontman hulpvaardig recht. Geen verrassingen daar, maar toen hij ook nog eens een kus drukte op de gepijnigde slaap, was mijn interesse gewekt.

De Azteekse onverbiddelijke zoener blikte opeens beschroomd rond om te zien of iemand zijn spontane, makkelijk fout te interpreteren daad gemerkt had. En jawel, zijn blik kruiste de mijne. Ik schonk hem een glimlachje en een symbolische getuite mond om hem duidelijk te maken dat ik de scène best vermakelijk had gevonden. Hij lachte ietwat verlegen, trok zijn schouders op en drukte nog een kus op Zebramuts, deze keer pal op zijn voorhoofd.

Xavier vond het duidelijk welletjes geweest en duwde mijn Azteek -let op het gebruik van mijn, mijn besluit stond duidelijk al vast- gespeeld ruw van zich af. Hij week een half metertje terug en lachte, de eerste echt oprechte lach die ik die namiddag in het park te horen kreeg.

Opnieuw kruisten onze blik. We were officially in business. Ik trok mijn rokje iets verder over mijn billen. Ik was soms toch geen easy target zekers? Mijn hand streek door mijn haren en speelde teder met één lokje. Als Frederik mij geen blaasjes had wijsgemaakt, deed zo'n gebaar de ballen van een man lekker pijnlijk samentrekken. Hey, what can I say, I just aim to please.

Vanaf dat moment was de laatste der Azteken kennelijk een weinig in de war. Zijn nervositeit uitte zich in allerlei onnodige gebaartjes, zoals tientallen keren zijn bermuda optrekken en ik zag hem in minder dan tien minuten ook wel vijf kauwgoms in zijn mond proppen. Kauwen: goed voor de concentratie. Kon hij op dit moment ook wel echt gebruiken.

Ik genoot ervan om hem in de war te brengen en merkte tot mijn voldoening op hoe weinig er toch nodig is om een kerel -eender welke kerel- het hoofd op hol te brengen. Helaas kwam daar onverwacht een interventieteam bestaande uit de groupies/roadies/fourageurs.

Concurrentie van de eerste rang, vooral de ene. Ze had haar tot bijna onder haar poep, prachtig gebruinde armen en schouders. Het gezicht van een fotomodel maar dan niet uitgehold als van een ongelukkige op een foto genomen te Bergen-Belsen anno 1944. Kom, ze zag er uit als een onstuitbare charge van vrouwelijke schoonheid. Ik was stikjaloers.

 

feedback van andere lezers

  • Mistaker
    Vooral die laatste alinea vind ik super! Verder heb ik me ook weer uitstekend geamuseerd. Ja, mannen zijn op bepaalde gebieden echt simpele sukkelaars, dat beschrijf je goed ;-)
    Soms ben je wel erg Vlaams bezig, zoals met dat blaasjes wijsmaken. Dat kennen de meeste Hollanders niet (ik wel, als trouwe VRT-kijkster) Het woord poep kennen Hollanders ook niet in die betekenis, die vatten die zin dus heel anders op! Niets van dat natuurlijk, da's ook zo Vlaams. Persoonlijk stoort me dat totaal niet hoor.
    Wat die zwarte hond betreft: volgens mijn vriend is flatcoated retriever gepaster dan zwarte labrador.

    Liefs,
    Greta
    pisatelj: wel, ik denk dat het een flatcoated retriever zal geweest zijn, merci daarvoor. :-)

    ik schrijf graag rond dit thema, ik vind mannen zo hulpeloos ten overstaan van vrouwen,

    wat die Vlaamse woorden betreft: ik overweeg om die er uit te zuiveren ;-)

    Groeten,

    William
  • sproet
    deze observerende vrouw op het bankje daagt deze mannen wel uit. goed weergegeven! mij storen de vlaamse uitdrukking niet, het geeft cachet. laat je maar gaan, man!
    liefs, trees
    pisatelj: girls just wanna have fun :-)

    Laat ons zeggen dat mijn hoofdpersonages geniet van haar vrouw zijn ;-)
  • Klaver4
    wederom graag gelezen.
    de psjes:
    verontschuldigen regenen?
    Opnieuw kruisten onze blik ?
    en idd, amre sloebers die mannen...
    maar ik ken net zo goed wel vrouwen met zelfde probleem, dat verzacht de pijn een beetje
    gr albert...
    klaver4

    pisatelj: merci wederom voor de psjes

    er zijn idd ook dat soort vrouwen, al ken ik er zo geen persoonlijk,

    kdenk da ik morgen of overmorgen maar eens heel de rest van dit verhaal in 1 keer online zet, heb zin om andere dingen op de site te zetten,

    blij jou als lezer te hebben,

    William
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .