writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

vrouw van 45 lentes, onweerstaanbaar begeerlijk (uit 'Cybil')

door pisatelj

Ik heb al enige maanden mijn oog laten vallen op de vrouw die driewekelijks mijn wenkbrauw symmetrisch scheidt in twee afzonderlijke wenkbrauwen. Ik wil namelijk ooit het award voor 'meest metroseksuele man -lees: hopeloos verwijfd moederskindje' winnen. Dat levert een jaarvoorraad gezichtslotion en body cream op, samen met een set te strak zittende zwarte boxershorten, gok ik.

De vrouw die mij te lijf gaat met pincet en hete was, heet An-Sophie. Ze is 45 en heeft twee kinderen, een dochter en een zoon. De zoon is 17 en de dochter is amper drie jaar jonger dan mij. Ze studeert Germaanse en zit in haar tweede jaar. Er hangt een grote zwart-wit foto van haar in de living.

Wie weet, passeerde ik haar al ergens in straten omheen de faculteit letteren en wijsbegeerte. Als dat zo is, verbaast het mij niet, dat ik er mij niets van herinner. De dochter, Lieselotte heet ze, maakt een erg koele indruk, is hopeloos te mager -tekstboekvoorbeeld van een perfectionistische, frigide anorexiepatiënte, oordeel ik, gevolg van te veel prestatiedruk en een slechte band met de papa die een workoholic is en te oordelen naar zijn aardbeineus ook een conventionele alcoholicus- en zendt 0,0 loksignaal uit.

Laat maar zitten. Ik begrijp niet hoe een prachtexemplaar van een moederdier als An-Sophie zo een troefloze -tenzij we het over de bruidschat hebben- dochter op de wereld heeft kunnen zetten. Slechte kweekmatch met de papa overduidelijk.

Als ik die woensdagavond aanbel (zoonlief heeft dan voetbaltraining weet ik) is het An-Sophie die opendoet met een glimlach die een regiment Amerikaanse mariniers alle plichtsbesef plotsklaps kan laten vergeten. Zou ze eigenlijk kicken op uniformen? Kom ik hopelijk nog wel achter.

An-Sophie is Steenbok van sterrenbeeld, een aardeteken, erg respectabele uitstraling, maar o zo makkelijk verleid tot de hedonistische finesses van de lichamelijke kunsten (als je niet komt aandraven met latex en lederwaren), op voorwaarde dat je hun schrandere, leergierige geest weet te stimuleren.

De ervaring leert mij verder dat Steenbokken tot de minst modebewuste tekens horen en veel moeite hebben om een mooi gecombineerde outfit te maken. Ze hebben de neiging om zich te ouderwets te kleden. Dat kan ook samenhangen met hun spaarzaamheid, de steenbok is niet gierig, maar koopt enkel na lange, lange overwegingen, de meeste steenbokken zijn gekend voor hun weloverwogen beslissingen, wat hen in het leger vaak tot defensieve geniën maakt.

Goed, dat doet er verder niet doen, ik formuleer mijn strijdplan op basis van de nuttige informatie. Je moet ergens van vertrekken, zelfs al klopt er geen sikkepit van astrologie, het geeft je op zijn minst een schaduw van een vertrekpunt. Het militaire axioma 'no plan survives contact' geldt zeker ook op de slagvelden van de erotiek, maar je moet er één hebben, anders ben je op voorhand verloren.

Ik heb het profiel van mijn target zo zorgvuldig mogelijk uitgemapt:

-seksueel uitgehongerd, al twintig jaar getrouwd, maar als trouwe Steenbok niet snel te verleiden tot overspel, een uitdaging zo waar

-vatbaar voor complimenten, gezien haar man deze zeker niet verschaft en de meeste mensen het uitlaten om een getrouwde vrouw het hof te maken. Echtgenoten maken de fout om na de verovering de versierrituelen te staken. Flater van jewelste, want vrouwen willen telkens en telkens opnieuw verleid worden, dat mag keer op keer door de zelfde man zijn, maar als hij zijn hofmakerij te lang staakt, begint automatisch de zwarte handel in aandacht en affectie. Er is geen vrouw zo knap of er is een vent die domweg uitgekeken is op haar.

-als universitair gediplomeerde Steenbok (An-Sophie heeft rechten gestudeerd, stel je voor een juriste die heel haar jonge leven huismoeder gespeeld heeft) zit ze waarschijnlijk ook op haar ambitieuze honger, omdat ze geen carrière heeft kunnen uitbouwen. Waarom zou de echtgenote van een grootverdiener -haar man is verantwoordelijk voor het onderhoud van alle filialen van een grote bank- anders bij zich thuis een kleinschalig schoonheidsinstituut opereren? Voor het geld? Dit gemis aan een volwaardige carrière onderkennen, voor ze er zelf met één woord over rept, kan mij extra punten opleveren. Vrouwen hebben de fatale neiging om te vallen voor wie hen doorgrondt. Luisterend oor bieden voor deze onbevredigde ambities kan haar genegenheid voor mij snel aanzwengelen, schat ik.

-de wedijver die onvermijdelijk bestaat tussen moeder en dochter is eveneens uit te buiten. Ik dien subtiel duidelijk te maken dat, hoewel de dochter een regelrechte nimf is, de moeder toch nog altijd mooier is. Subtiliteit is cruciaal, want zelfs een impliciete belediging wat betreft het uiterlijk van de dochter is de doodsteek voor mijn romantische offensief. Kritiek op dochterlijk gedrag is overigens wel toegestaan, maar daar ik de dochter niet ken, kan ik enkel instemmen als de moeder zelf kritiek uit op haar nakomelinge.

Ik ben al maanden 'klant' bij haar en sloop tijdens deze korte bezoeken één voor één haar defensieve remmingen, want voor haar staat er veel op het spel. Een werk van bijzonder lange adem, maar het is het waard. An-Sophie is een hoogsensuele parel van gerijpte vrouwelijke begeerlijkheid.

(wordt vervolgd)



 

feedback van andere lezers

  • Ghislaine
    Best grappig neergezet en hopelijk krijgt je hoofdpersonage geen problemen met de Aap die met deze schoonheid getrouwd is.
    pisatelj: dat zien we in een volgende aflevering :-)

    ik denk vooral dat hij deze keer niet met een makkelijke prooi te maken heeft

    Groeten,

    Pisatelj
  • sproet
    Een steenbok strikken, nog veel werk aan de winkel. je vertel en schrijfstijl is verslavend, ondanks dat ik geen pisces ben.

    liefs, trees :-)
    pisatelj: ja, dat wordt inderdaad niet makkelijk, hij gaat al zijn kunsten moeten inzetten,

    groeten en merci voor de succeswensen wat de examens betreft trouwens,

    groeten,

    Pisatelj
  • Klaver4
    graag gelezen, mooi neergezet !
    en ik heb het u al gezegd: hier lezen vrouwen mee hé; ge maakt het allemaal moeilijker gij !
    psjes:
    driewekelijk
    dat doet er verder niet doen
    het geeft je een op zijn minst een schaduw van
    Echtgenotes => moet volgens mij Echtgenoten zijn
    gr
    klaver4
    pisatelj: merci voor de appreciatie en de psjes, ik heb ze aangepast, altijd zeer aandachtig van jou,

    groeten,

    Pisatelj
  • Julien_Maleur
    vlot lezend stuk. Vraagt naar meer.
    JM
    pisatelj: there's an unlimited supply,

    groetjes van bambikiller
  • Mistaker
    Aleeen de nama al, An-Sofie...
    Leest lekker en smaakt naar meer!

    Ik geef de 'teacher in me' even vrij spel:
    drie jaar jonger dan mij: drie jaar jonger dan ik
    aardbeineus: aardbeienneus
    geniën: genieën
    Er zitten ook echt Vlaamse uitdrukkingen in maar dat dat stoort me niet, integendeel.

    G
    pisatelj: speel gerust de teacher in jou, ik maak namelijk even die aanpassingen,

    wat betreft die Vlaamse uitdrukkingen: zelf herken ik die niet als zodanig en ik ik denk -terecht of niet terecht- dat een uitgever daar mogelijk over kan vallen.

    ik vind An-Sophie eerlijk ook een heerlijke naam ;-)

    kus,

    Pisatelj
  • Liesje
    jaja, hier smijt je een tekst op het web die voor discussie vatbaar is, maar de steenbok wordt ergens zo waardig neergepend dat de kritische pen in bed blijft rusten ;-)
    pisatelj: van alle tekens waardeer ik Steenbokken het meest
  • aquaangel
    hoogsensuele parel van gerijpte vrouwelijke begeerlijkheid.


    heerlijk, die titel wil ik ook wel tegen die tijd, of nu als het kan nóg liever hihi xxx
    maar een steenbok word ik nooit.....al ben ik bokkig genoeg hoor, maar zeker niet van steen

    xx
    pisatelj: Ram?

    als ze 's ochtends geen bad nemen in cosmetica zijn 45-jarige vrouwen vaak erg euh verwenbaar,

    en tegen die tijd weten ze wat willen in bed,

    groeten,

    Forrest Hump
  • Vansion

    waar blijft dat vervolg?

    (is 46 lentes ook ok?)
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .