writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Alweer een nieuwe papa.

door otiske

'Kijk Max, dit is mijn nieuwe vriend' Mia kijkt heel trots naar haar nieuwste verovering terwijl ze Max inlicht. Max is elf en kijkt voor de zoveelste keer naar de nieuwe papa. Alsof Mia zijn gedachten leest zegt ze op een hoge euforische toon tegen haar zoon dat hij Theo wel papa mag noemen. Max kijkt hier niet meer van op. 'Mens ik haat die man' denkt Max. Hij weet het zeker ook al kent hij hem niet. 'Wees morgenvroeg een beetje stil als je wakker bent Max, want Theo wil wel uitslapen.

'Zal ik doen mams' zegt Max op een welwillende toon. 'Haal een pilsje uit de koelkast voor Theo, hij heeft een drankje nodig' Mia kijkt Max streng aan, ze wil laten zien aan Theo hoe braaf haar zoon is. Terwijl Max de pils uit de koelkast haalt kijkt hij achterom en ziet hoe mams op de schoot van Theo gaat zitten en hoe ze zachtjes door zijn haren aait.

Max snapt niet hoe ze dat kan, zijn haren zien er vettig uit. En dan zijn ze ook nog rood. Hij is zelfs niet knap, Max vindt hem zelfs lelijk. Hij zag ooit een film op teevee waar hij erg moest om huilen, wel daar leek deze vent op. De film noemde E.T., maar E.T. was wel liever. Hij ontkurkt het flesje en giet het in een glas. Dat kan Max goed. In de zomer dronk papa graag een pilsje als het heel warm was en dan mocht Max het uitschenken. Max is heel fier op zijn papa, ook al is hij twee jaar geleden gestorven.

Als het glas vol is stapt Max ermee naar Theo, maar vlak voor de deur blijft hij staan en trekt zich even terug. Hij draait zich om met zijn rug naar het verliefde koppel en spuugt in het schuim van de pils, Max kan het niet laten en doet het nog een keer. Dan stapt hij naar Theo en geeft hem het glas aan. Theo drinkt een hele grote slok,'dat heb je mooi gedaan ventje, ik denk dat we dikke vrienden zullen worden'. Max kijkt hem aan,'dat denk ik ook zegt hij' met een stoere blik in zijn ogen.

'Ga nu maar naar je kamer' zegt Mia tegen hem. 'Theo en ik willen even alleen zijn. Dat kent Max al, eerst gaan ze giechelen en daarna gaan ze zuchten en hijgen, als dat gedaan is gaan ze terug giechelen. Zo was het ook bij Lucas en bij Hugo en ook bij Kurt, Dirk, Peter, Mark en die anderen die Max al vergeten is. Morgen zal hij weer overladen worden met geschenkjes, en na enkele weken zal er weer een andere papa zijn best komen doen.

'Nu wil ik slapen en van mijn papa dromen', zegt Max stil tegen zichzelf terwijl hij het licht uit doet en nog even naar de geluiden beneden luistert. Ze zijn al in de fase van het zuchten. Max sluit zijn ogen en ziet in gedachten Theo genieten van zijn pilsje, haha hij moest het weten.

 

feedback van andere lezers

  • sproet
    heel realistisch weergegeven!

    liefs, sproet :-)
    otiske: Bedankt sproet voor de positieve fb, groetjes.
  • jacqueline
    Heel realistisch en keihard, diep doordrongen droefheid met een pilsje in de hand. Moeder laat ons eerst samen even wenen en dan pas daarna, een nieuwe papa nemen, anders kan ik het je daarna moeilijk nog vergeven. lfs
    otiske: Bedankt voor de mooie fb, blij dat het goed overkomt wat ik wil duidelijk maken, groetjes Frank.
  • aquaangel
    'Nu wil ik slapen en van mijn papa dromen' zegt Max

    komma na dromen:

    'Nu wil ik slapen en van mijn papa dromen,' zegt Max

    graag gelezen xxx
    otiske: Mercie voor de tip en de fb, groetjes.
  • Magdalena
    Ik zou er een beetje pipi in gedaan hebben.

    milde wraak doet deugd
    :):):)

    Magdalena
    otiske: Jaha, hihi, zeker weten,groetjes en bedankt voor de positieve fb.
  • maxiem
    heel realistisch geschreven, knap slot...
    gr Maxiem
    otiske: Bedankt Maxiem voor de positieve fb, groetjes Frank.
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .