writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Rood is b.... ........

door verf

Er was eens.
door verf



Er was eens een landeke waar herders en schapen leefde. De schapen moesten op eigen kracht, tussen taken en doornen, hun eigen kostje bij elkaar vreten. Toen ze dat hadden gedaan, dan kwamen de herders er aan om hun melk op te eisen, waarmee ze onder elkaar meerdere vreetpartijen aanrichten. Opeens werd hun stille bestaan verstoord. Door gasten die op de plaats waar ze woonden een ijzeren spoor wilden leggen. Opeens zei een van de herders klein lowieke uit L. dat zal niet gebeuren want ik zal me op die ijzeren sporen leggen. Zijn vijanden dachten 'daar zijn we rap van af', zijn bewonderaars zeiden "wat een krachtige man die zal ons wel redden van die moderne kwasten." Klein lowieke uit L die wel wist hoe het te spelen stond een paar jaren later op de eerste plaats om het lintje te knippen. Wat een krachtige man zeiden de schapen, hoe innovatief van die man. Zijn vijanden zeiden niets meer, maar gingen rap schuilen, om dezelfde technieken te leren. En alras bestond er een verbond, Die dezelfde technieken gebruikte. Toen dacht leugenachtig lowieke uit L. Het wordt tijd dat ik wat angst ga zaaien, en overal verscheen op weiden velden en straatbeelden zijn kop onder de leuze UW SPAARPOTJE, wat heel duidelijk was voor de schapen. Wie niet voor hem was dreigde zijn zurig opgespaarde melkpotje, die moest dienen voor kinderen en oudere, te verliezen. En weer kreeg hij de gehele weide rond hem mee. Ze marcheerden in orde in rijen met vlagen en wimpels achter de herder aan. Enkelen sloegen paars uit. De nieuwe kleur sloeg, bij al die al jaren bedrogen schapen, flink aan. Met het ijzeren spoor werden veel nieuwe weidegronden bereikbaar, zelfs uit verre streken, kwamen ze aan om eens de weide hier te proberen. De vijanden van lowieke, die het trucje hadden geleerd. Begonnen met zwarte vlagen van verdoemenis te zwaaiden. Zij die dat paars gezelschap niet zagen zitten, spraken samen met lowieke uit L. de beroemde woorden "paars eindigt in bont en blauw". Maar zijn woorden werden, waren nog niet uitgesproken. Of lowieke stond al weer op de eerste rij.

 

feedback van andere lezers

  • aquaangel
    Oké verf

    (lowieke met hoofdletter misschien?)
    verf: xx
  • miepe
    taken en doornen staan charmant (of liggen)
    daar gebeurt opeens zoveel
    ik hou van je woord "alras" en van jouw knetters ook natuurlijk

    mag ik de stipjes aanvullen? "Rood is boe?" (mag je niet zeggen)

    graag gelezen uit je knetterkop
    verf: xx
  • Mephistopheles
    Goede tekst. Die niet zinvol in m'n reactie moest uiteraard zinvol zijn. Verkeerd vakje aangeklikt. grtz.
    verf: ok xx
  • strandjutter
    Ik vind je parabel mooi, terecht, venijnig, cassant, en goed gevonden maar stylistisch echt niet goed. Ik weet het: je moet de vormelijkheden van de taal loslaten maar naar mijn mening doe je dat net iets te vaak en teveel. Groeten, Jutter.
    verf: xx
  • koyaanisqatsi
    En Lowieke? Hij ploegde voort, geheel in de heersende almacht van de oneliners.
    verf: den boer ploegde voort,
    xx
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .