writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

De moord op Ann Salens.

door verf

De moord op Ann Salens


Toen ik schreef dat het vervolgen van iedere joint wel voordelig was voor al die tuk-tuk copontjes trein middenstanders, die zonder de minste problemen naar belasting ontluikende landen konden sporen. Kreeg ik een fb van een verontwaardigde schrijver met de vraag of ik nooit sjoemelde. Als men niks heeft kan men niet veel sjoemelen.

In de jaren 80tig toen sjoemelde ongeveer iedereen, de vraag was toen, als iedereen oogluikend door de overheid gedoogde sjoemelen, sjoemelt, wie werd er dan gecontroleerd. Of werden belasting controles misschien gebruikt om politieke tegenstanders te vernietigen?

In de jaren 80tig toen de tuk-tuk couponetjes trein middenstanders massaal richting zwarte rekeningen tufte, toen werd ANN SALENS de ontwerpster van tijdloze jurken opeens geconfronteerd met een belasting controle. Ze was een doorn in het oog van toenmalig conservatief Vlaanderen. Ze was niet de enige.
Op een dag werd ze samen met haar twee minderjarige dochters en haar man op straat gegooid. Letterlijk en figuurlijk. Haar atelier werd in een container gegooid, op het stort. Links en rechtse conservatieven stonden erop te kijken. Toen is Ann vermoord.

Een als arm bekende slager, die een massieve zwarte rekening had, die kreeg niet alleen de sociale voordelen die voor de armen bestemd waren. Die kon zijn slagers zoontje met een dikke beurs op universiteiten laten studeren zeer comfortabel aangedikt met de zwarte rekeningen. Hij kon na het afstuderen het zoontje een comfortabele manier geven om hem als zelfstandige te installeren.

Ondertussen werd justitie, nog altijd overstelpt met diegenen die met een joint betrapt werden. Slagers zoontjes uiteraard niet want die worden beschermd, die konden vooraan op de pagina van een populair weekblad verschijnen met een joint.
Terzelfder tijd werden in de meest conservatieve provincies Massaprocessen gevoerd tegen armen, en bruin. Die betrapt waren met een joint. Stalinisme nog nooit van gehoord.

Toen ik enige jaren terug dezelfde teksten op een blog presenteerde toen kreeg ik een fb wat Duroux had gedaan was minder erg dan een joint roken. Toen dacht ik al hoe verschrikkelijk zijn de geesten geëvolueerd.

En dan is iedereen zo verschrikkelijk verbaasd dat er geen eerbied meer is voor onze rechts staat.
Blokkering van justitie, massaprocessen tegen armen, bruin, corruptie. Het kan de tegenstanders van een legalisatie niks schelen.
Het resultaat, drugs zijn massaal verkrijgbaar, de kwaliteit is beter dan ooit.

Enfin, voor mij is het onderwerp afgelopen, ik ga op verlof. Straks ben ik terug, ik zal het dan hebben over de bloemetjes en de bijtjes, hoe ongezond ze wel zijn.

 

feedback van andere lezers

  • marrik
    Niks bloem en bij, gewoon doen watje jezelf ingeeft.Mag dit graag lezen.
    verf: dan U
    voor UW fb
    gr....ed
  • otiske
    Heel goed het beeld weergegeven, sterk gebracht.
    Graag gelezen, groetjes.
    verf: dan U
    voor UW fb
    gr....ed
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .