writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Dag 019.De wereld van het midden.

door verf



Toen onze voorouders hier in het westen op dieren huiden liepen en sliepen, was er in het oosten een enorm machtig rijk. Toen onze verschillende voorouders elkaar om allerlei redenen bevochten, toen was er in het oosten een eenheid van absolute MACHT. De keizers van die samenleving kenden buskruit, ze kenden boekdrukken, het prille begin van de wetenschappen, die hun absolute macht bestendigde. Dat interesseerde hen niet wat voor hen belangrijk was dat de sterren juist stonden, met de verhalen die verteld werden.
Schepen waren er alleen voor de binnenlandse vaart. Een keizer wilde zich verder wagen en bouwde een vloot van honderden vaartuigen. De grote van de meeste was vier keer zo groot als het vaartuig dat Amerika vele eeuwen later ontdekte. Via de kusten vaarden ze. Ze deden die weg verschillende keren, er werd een vorm van handel beoefend. Die enorme vloot stevende richting Japan. Geheel Japan in paniek. Een GOLF -nu zouden we het een tsunami noemen- vernietigde de volledige Chinese vloot. De toenmalige keizer was zo verbijsterd dat hij een totaal verbod op het bouwen van schepen aankondigde. Hij liet tot tien kilometer van de oevers alle bomen vernietigen. China sloot zich op. Het westen bouwde de piramides, richtte Griekenland op, -de joden ontwikkelden zich- werd veroverd door de Romeinen, het christendom, -de islam werd ontdekt- de Verlichting voerde de westerse mens via een nieuw pad, en nog altijd oorlog. Pas waneer de strijdbijlen in de musea terecht kwamen.
Werd het grote rijk in het oosten wakker.

 

feedback van andere lezers

  • Magdalena
    mmmm

    onder de indruk van je kennis, maar, ik vind dit niet zo boeiend gebracht: er blijft niets plakken.

    je beschrijft hier iets dat minstens drie pagina's nodig heeft om boeiend te worden denk ik, terwijl het wel degelijk over zeer intrigerende geschiedenis gaat.
    verf: ik weet het maar voor drie bladzijden was ik toch wat te lui
    dank U
    woor UW fb
    gr....ed
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .