writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

gewoon een jongen van dertien (HS II - p6)

door jamal



'Ach Ali, het is niet erg. Mooi meisje maar zij is heel snel kwaad. Niks voor mij.' zeg ik met een beetje blufpraat, alsof ik ze in rijen aan mijn deur heb staan.
Ik heb maar één keer een liefje gehad en dat was niet meteen iemand waarbij ik vlinders voelde. Het was tijdens een van die wekelijkse bezoekjes aan onze familie in Heerlen, een beruchte woonwijk in Nederlands Limburg. De dag dat de plaatselijke basisschool een carnavalsfeestje organiseerde voor al haar leerlingen.
Dries en Mohammed, mijn twee stoere neefjes, waren doordrongen met deze culturele traditie en wisten Yoessef, Abdeslam en mij te overtuigen hoe leuk het is om verkleed, geschminkt en volgeladen met snoep in de menigte te staan. Na een spoedcursus over hoe we ons als vreemde vogels zo onopvallend mogelijk moesten gedragen, stonden we mee te dansen en 'alaaf' te roepen op oorverdovende muziek. Ik verstond er geen bal van, al was het Nederlandstalig gezongen of zeg maar onzinnig geschreeuw, toch liep ik mooi mee in de pas. Handen op andermans schouders en in de polonaise dansend tot het zweet me in de kleren zat.
Het enige wat ik zeer verrassend vond was de kusjeskring. Eerst wilde ik me uit de voeten maken omdat het bij sommige er nogal smerig aan toe ging. Maar vanaf het moment dat een bepaald meisje me voortdurend toelachte, snapte ik meteen wat die twee geïntegreerde Marokkanen van Heerlen bedoelden met 'Nederland is top'.
Dat meisje, Natasja Janssen, haar naam vergeet ik nooit, nam me op een gegeven moment bij de hand, sleurde mij mee naar buiten tot diep in het bos en ramde me stevig tegen een boom. Mijn gedachten gingen tekeer als een losgeslagen projectiel.
Wat gebeurt hier? Dit gaat toch niet zoals het hoort. Het is toch de man die de vrouw versiert? Waar leg ik mijn handen? Stink ik niet uit mijn bek? Hoever zal dit gaan? …

Natasja leidde de bewegingen van ons liefdesspel en ik kopieerde alle handelingen die ze bij mij deed. Even later haakten onze handen ineen. We keken elkaar recht in de ogen en voor ik het nog maar zei, stak ze haar tong in mijn mond en zwierden we alle richtingen uit. De ervaring dat ik haar speeksel proefde bande ik volledig uit mijn hoofd en ging puur op het gevoel af. Mijn lichaam stond in vuur en vlam, zo hitsig was ik.
Tot ze me zachtjes op mijn lippen kuste en heel lief zei: 'Je doet het niet slecht voor je eerste keer. Ben je er zeker van dat je nooit eerder hebt gezoend?'
Volledig onder de indruk van haar directe aanpak en het feit dat ik ontgroend ben, knik ik bevestigend en ga door om geen seconde te verliezen van dit genot.

'Ali, kan je wat groenten en fruit mixen voor het geld dat ik bij me heb?'
'Is goed Jamal, ik maak voor jouw mama een tas met beetje van alles.' zegt Ali met zijn zachtaardigheid, die me weer doet herinneren aan hoe goed hij van inborst is.
Terwijl Ali in de winkel verdwijnt loop ik naar buiten om een beetje frisse lucht te halen.
De schuifdeur gaat open en ik zie dat het boze maar wondermooie meisje op een muurtje zit. Ze heeft me in de gaten en roept: 'Hey, ben je nu nog niet klaar met je boodschappen?'




 

feedback van andere lezers

  • Mistaker
    Het is echt leuk om te lezen en als lezer wil je ook echt weten hoe het verder gaat. Wat een volk he, Nederlanders? ;-)

    Liefs,
    Greta
  • GoNo2
    Beetje in tijdnood geraakt, maar ge ziet: 'k heb het gelezen..
  • Julien_Maleur
    Mooi verhaaltje.
    vg
    JM
  • b_engel
    heel leuk en ook ik zeer nieuwsgierig
    ik lees meer dan ik fb geef...
  • henny
    Hahaha! Zo doen die meisjes dat! Mooi deel en de laatste zin maakt weer nieuwsgierig.
  • aquaangel
    prima vervolg xx
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .